Home
Doel
Visie
Voor wie?
Begeleidingstraject
Rots & Water
Wie ben ik?
Info voor kinderen
Info voor jongeren
Praktische info
Handige links
Contact


Welkom op mijn website!

Soms zit je (even) niet goed in je vel. Het loopt niet zo lekker als je zou willen op school, thuis of op je werk. Soms weet jezelf hoe dit komt en kun je er ook zelf iets aan doen, maar soms kun je het niet zelf bedenken en lukt het je niet om eruit te komen. Erover praten is niet altijd even makkelijk maar je wil graag iets veranderen.

Je kunt dan bij mijn praktijk terecht. Ik wil voor jou een steun in de rug zijn.

Tijdens de begeleiding gaan we samen op zoek naar je kracht en je kwaliteiten. Je krijgt inzicht in je eigen handelen, inzicht in wie je bent. We zoeken samen naar een oplossing die bij jou past en jou een houvast geeft zodat je weer grip krijgt op het leven of jouw situatie. Waar het uiteindelijk om gaat is dat jij je gelukkiger en fijner voelt.

Dit doen we door individuele begeleiding, waarbij ik rekening houd met jouw wensen en interesses. We kunnen (kaart)spellen doen, een ontspanningsoefening, tekenen, een visualisatieoefening, wandelen, praten.

 

Je bent 12 jaar of ouder

Als je 12 jaar of ouder bent mag je me ook zelf bellen of mailen. Het is wel nodig dat je ouders het goed vinden dat je komt. Het intakegesprek vindt samen met je ouders/verzorgers plaats. Daarna kom je zelfstandig. Als het nodig is, praat ik ook met je ouders over hoe ze jou het beste kunnen helpen. Ook kan het nodig zijn om op school met de coördinator of mentor te praten, om uit te leggen hoe ze het beste met je om kunnen gaan. Natuurlijk bespreek ik dat altijd eerst met jou… omdat alles wat je tegen mij zegt privé is en blijft.

 

Je bent 16 jaar of ouder

Als je 16 jaar of ouder bent, dan kun je zonder toestemming van je ouders bij mij in de praktijk komen. Tijdens het intakegesprek hoeven je ouders niet aanwezig te zijn.

Misschien tot ziens!

 

Groetjes,

Josine

 

 

 

 

 

josine@houvastkindertherapie.nl