Home
Doel
Visie
Voor wie?
Begeleidingstraject
Rots & Water
Wie ben ik?
Info voor kinderen
Info voor jongeren
Praktische info
Handige links
Contact


Wie ben ik? 

Mijn naam is Josine de Rooij. Na mijn studie aan de universiteit Wageningen, heb ik bij verschillende organisaties in het bedrijfsleven gewerkt. Vijf jaar geleden heb ik de balans opgemaakt en dat leidde tot een switch in mijn loopbaan. Kinderen en psychologie hebben me altijd geraakt in mijn leven. De opvoeding van mijn kinderen heeft mijn belangstelling voor dit vakgebied verder aangewakkerd en zodoende ben ik in 2009 de opleiding tot Kindercoach gaan volgen. Het vakgebied bleek zelfs leuker dan verwacht en om een steviger basis te krijgen, heb ik de Post HBO opleiding tot Kinder- en Jeugdtherapeut gevolgd en inmiddels afgerond. Jaarlijks volg ik diverse beroepsgerichte cursussen.

 

Wat maakt mij geschikt als Kinder- en Jeugdtherapeut en Kindercoach?

Door ervaringen in het leven heb ik gevoeld hoe het is om de controle even kwijt te zijn, maar ook hoe het is om weer een richting te vinden door het ontdekken van je krachten en mogelijkheden. Deze ervaringen geven me meer inzicht en bagage om een kind of jongere aan te voelen en op weg te helpen in zijn of haar proces. 

 

Wat mij siert (en me soms in de weg zit) is mijn bescheidenheid. Ik vind het daarom best lastig om een aantal van mijn eigenschappen zo op mijn website te plaatsen. Maar, ik vind het wel belangrijk om te laten zien wie ik ben - zodat je me vast een beetje leert kennen. Ik ben iemand die positief, vrolijk en enthousiast is. Ik ben open en eerlijk, sportief en actief, straal warmte uit. Humor past in mijn leven. Ik voel kinderen goed aan en heb gemerkt dat ik hierdoor snel aansluiting bij ze vindt. Dit betekent vertrouwen en veiligheid als natuurlijke basis binnen mijn praktijk.

 

Als persoon ben ik iemand die zich betrokken voelt bij anderen en in het bijzonder bij kinderen. Ik vind het geweldig dat ik als kindertherapeut kinderen en jongeren verder op weg kan helpen. Of beter gezegd dat ik 'kinderen en jongeren houvast kan bieden, zodat ze weer op eigen kracht verder kunnen!'

josine@houvastkindertherapie.nl